Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?
Papatya çayı stresi ve sinirleri yatıştırarak vücuda rahatlık vererek, ağrıları dindiren özelliği bulunur. Vücut ısısını arttırıp terletir. Papatya çayının faydaları nelerdir şeklinde soruları olan bireyler adına papatya çayının faydalarını anlatmak yararlı olacaktır. Papatya çayı; soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıkların ufak zaman içinde tedavi edilmesine yardımcı olur. Papatya çayı; bağırsak gazlarını, hazımsızlığı gidererek idrarı söktürür. Mikrop öldüren içeriği sayesinde boğaz, bademcik iltihabı ve ağız yaraları tedavi edilir.
Papatya çayının faydaları nelerdir? Papatya çayı, adet düzensizliğinin giderilmesine de destek olur. Kadınların adet vaktindeki sancılarının giderilmesi ve azaltılmasında da oldukça etkilidir. Papatya bitkisini kurutup, toplanarak kurutulan bitkilerin demlenmesi ile hazırlanan çayın birçok faydası bulunur. Vücuda rahatlık vermesiyle bireyin grip, soğuk algınlığı ile savaşması adına bağışıklık sistemine yardımcı olur. Düzenli şekilde tüketilen papatya çayı bağışıklık sisteminin etkin bir biçimde virüsler ile mücadele etmesine destek olur. Papatya çayı cildin beyazlamasını sağlayarak cilde sağlıklı görünüm kazandırır. Göz altındaki şişme ve kararmayı da papatya çayının faydaları arasında sıralamak kesindir.
Kış Çayının Faydaları Nelerdir?
Soğuk günlerde, mikropların artması ve salgıların artıyor olması her daim bilinen bir konudur. Fakat kış çayı, beyaz kan hücrelerinin sayısını çoğaltarak vücut savunma kuvvetini arttırır ve bireyin bağışıklığını güçlendirir. Bağışıklığı çoğaltarak rahatsızlıklara yakalanma ihtimalini düşüren kış çayları, bunun yanında nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların yan tedavisi olarak, bitkisel tedavi şeklinde de tüketilebilmektedir. Kış ayları içerisinde soğuk havanın etkisiyle beraber üşütme sebebiyle karın ya da bağırsak sancıları oluşabilmektedir. Kış çayları bireyin içini ısıtarak, bağırsak hareketlerini rahatlatıp bağırsak sancılarını ve karın ağrılarını önemli ölçüde azaltır.
Kış çayının faydaları nelerdir? Kış çaylarının faydaları içerisinde en önemli yarar burun akıntısına iyi gelmesidir. Bulunulan ortamda kış aylarında pek çok kişinin burnunun aktığının gözle görülmesi kesindir. Bununla beraber bireyin de burun akıntısına sahip olacağı kaçınılmazdır. Kış çaylarının içeriğine bağlı şekilde burun akıntısına çözüm olduğu kesin olarak söylenebilir. Kış çayının bilinmeyen bir faydası daha hafızayı güçlendiriyor olmasıdır. Genel manada kış çayları hafızayı kuvvetlendirip unutkanlık seviyesi minimum seviyeye indirgemektedir.
Şifalı Bitki Çayları Nelerdir?
Her dert adına deva olan bitki çaylarının birçok etkiye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebeple iyi bilinmesi gereken tek şey bitki çayları hususiyetlerin bireye göre değişiklik gösterdiği söylenmelidir. Çok türlü kullanım özellikleri ve talimatları bulunan bitki çayları kaç dakika içerisinde demlenmeli sorusunun cevabı çok önemlidir. Çok hassas olan bitkilerin fazla kaynatıldığında özelliğini yitirebileceği ya da aşırı demde kaldığı zaman etkisini göstermeyeceği akıldan çıkarılmamalıdır. Bitki çayları kolay içeceklerdir. Genellikle de doğallığının bozulmaması için esmer şeker, tarçın ya da organik bal gibi doğal olan tatlandırıcılar kullanılıp içildiğinden ötürü boğaz kısmına iyi gelen besinleri de ihtiva etmektedir.
Kullanım gereksinimine göre afrodizyak içeren bitki çaylarının cinsel arzuya arttırıcı etkisi olurken, lohusallık döneminde bitki çayları annenin sütünü çoğaltıp daha verimli biçimde bir dönem geçirmesi adına takviyede bulunmaktadır. Organik beslenme kaynağı şeklinde kullanılan bebek çayları, bebeklerin herhangi alerji durumunun olmaması durumunda verilip, şişkinlik, gaz gibi problemlerin çözülmesinde yardımcı olurken bebeği de sakinleştirir. Kimi rahatsızlıklar adına sağlamış olduğu olumlu tesirlerin yanında kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, çinko, magnezyum, mineral, antioksidan ve A, B, C, E, K vitaminleri yönünden oldukça zengin bir kaynak olan bitki çayları, kalori bakımından günlük gereksinimi de karşılamaktadır. Ödeme atıcı olan ve bağırsak olaylarını düzenleyen etkileri bulunan bitki çaylarının zayıflamaya yardımcı olduğu söylenebilir. Peki şifalı bitki çayları nelerdir?
Nane Çayı faydaları nelerdir: Şişkinlik, karın ağrısı, mide bulantısı, hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen nanenin, en basit şekilde bulunduğu bilinir.
Ihlamur Çayı faydaları nelerdir: Kalp çarpıntısı, sakinleştirici, yatıştırıcı ve yüksek tansiyona karşı koruyucudur.
Rezene Çayı faydaları nelerdir: Kalın bağırsak ağrılarına iyi gelen etkisiyle rezene çayı rahatça bebek ve annelerde kullanılabilir.
Kuşburnu Çayı faydaları nelerdir: Bağışıklık sistemine kuvvet veren etkileriyle doku ve cilt sağlığı adına iyi kaynaktır. Kırmızı meyveli bitki çaylarının cilt adına yararları saymakla bitmiyor. Yaşlanmayı geciktiren ve cilt güzelleştiren kırmızı meyveli çayların vücuda sağlamış olduğu vitaminlerle her yaş grubuna uyumludur.
Zencefil Çayı faydaları nelerdir: Kuvvetli bir mikrop kıran zencefil ile beraber soğuk algınlığı, grip gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları önlenebilir.