Göğüs Ağrısı Neden Olur?
Göğüs ağrıları genellikle kalp ile bağdaştırılan, yaygın bir ağrı olarak biliniyor. Kalp ile sürekli olarak bağdaştırılsa da genellikle kalple herhangi bir ilişkisi yoktur. Fakat böyle olması göğüs ağrısını hafife almak için yeterli bir sebep değildir. Ağrı genellikle bıçak kesiği gibi nüksediyor. Nitekim zaman zaman nefes darlıklarına, yürüme güçlüklerine bile yol açabiliyor. Peki göğüs ağrısı neden olur, göğüs ağrısı nedenleri nelerdir bir göz atalım. İşte size göğüs ağrılarının sebepleri.
Göğüs Ağrısı Nedenleri Nelerdir?
1- Kas Sıkışmaları: Göğüs ağrısın büyük ve sık olarak görülen nedenleri arasında genellikle kas sıkışması denilebilir. Bu durumda ağrıyı dindirebilmek için, sakin olmak, yavaşça ve derin derin nefes almak iyi olur. Göğüs ağrısı nedenleri nelerdir denildiğinde, kas sıkışması neden olarak gösterilebilir. Genelde bu tip durumlarda ağrı bir süre sonra kendiliğinden geçer.
2- Hiperaktiviteler: Sürekli olarak hareket halinde olmak, kalp hızını artırıyor. Kalp hızının artması demek de hızlı nefes almaya neden oluyor. Bu durumda hızlı nefesler de bazen göğüs ağrısına neden olmaktadır.
3- Stres: Stres her türlü hastalığın ana nedenleri arasında yer alıyor. Sürekli olarak stres altında olmak da bazen değil sık sık göğüs ağrısına neden olabiliyor.
4- Perikardit: Perikardi, kalbi örten bir katman olarak biliniyor. Perikardinin başlıca görevleri bulunuyor. Bu görevler; kalpteki baskıyı azaltıyor, kalbin yağlanmasında yardımcı olur, kalbin konumlarını da sınırlıyor. Perikardinin iltihaplanması sonucunda bu göğüs ağrıları sürekli olarak nüksediyor.
5- Aritmi: Kalp ritminin normalden hızlı ya da yavaş atması durumunda, göğüs ağrısına neden oluyor.
6- Bunlarla beraber, sigara kullanmak, obezite olmak ya da obeziteye doğru yol almak, sık olarak kafein içeren içecekler tüketmek de göğüs ağrılarına neden oluyor.
Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer?
Göğüs ağrısının geçmesi için öncelikli olarak doktor kontrolünden geçmek gerekmektedir. Doktor kontrolünün ana nedeni, göğüs kontrolünün nedeninin ne olduğunu öğrenmektir. Nedeni bilinmeyen bir göğüs kontrolünü tedavi etmek elbette mümkün olmamaktadır. Belirtileri tespit edildiği anda mutlaka doktora gösterilmesi gerekmektedir.
Özellikle göğüs ağrısının nedenlerinin ne olduğunu, altta yatan sebeplerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. Altta yatan neden bulunduğunda ise buna göre tedavi şekilleri uygulanmaktadır. Göğüs ağrısı nasıl geçer sorusuna, göğüs ağrısında doğru tedavi şekli de büyük bir önem arz ediyor. Doktor dışında yapılacak egzersizler de göğüs ağrısını azaltabilecek niteliktedir.
Göğüs ağrısı nasıl geçer, göğüs ağrısı neden olur sorusuna bu egzersizleri yaparak geçmesi mümkündür denilebilir. İşte bu egzersizler.
*Stresten mutlaka ama mutlaka uzak durulmaya çalışılmalıdır.
*Vücudu zorlayabilecek olan ağır nesnelerin kaldırılmaması gerekmektedir.
*Özellikle klimaların bulunduğu ortamlarda bulunmamak gerekmektedir.
*Dışarı çıkıldığında mutlaka saçların kurutulması gerekmektedir.
*Yeterince spor yapılmalıdır. Ancak yapılacak olan sporun mutlaka düzenli bir biçimde yapılması gerekiyor.
*Özellikle oturma pozisyonları, yürüme pozisyonları düzgün seçilmelidir.
*Ayrıca uzun bir süreyle telefon ve bilgisayar başında kalmamak gerekiyor.