Diyabet Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Diyabet Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Dünya genelinde en yüksek oranlarda görülen diyabet hastalığı, ölümcül hastalıklara zemin hazırlayan bir çeşit hastalıktır. Dünyanın neredeyse her yerinde görülmektedir. Latince de Diabetis Mellitus olarak bilinen hastalığın kelime anlamı ise şekerli idrarlar olarak biliniyor. Normal olan bireylerde glukozun düzeyleri genellikle 70 ile 100 mg/dL aralığında seyretmektedir.

Ancak bu kan değerinin, kandaki şeker oranlarına göre yükselmesiyle beraber, halk arasındaki adıyla şeker hastalığı meydana gelmektedir. Hastalığının nedenleri arasında ise vücudun insülin hormon üretiminde yetersiz kalması olarak gösterilebilir. Diyabet hastalığının birçok çeşidi bulunuyor. Dünya genelinde en yüksek miktarlarda görülen diyabet hastalığı ise 40 yaş sonrasında görülen Tip 2 olarak bilinen diyabet çeşididir.

Diyabet Hastalığı Nasıl geçer?

Diyabet hastalığı bilindiği gibi kronik olan, yaşam boyu süren bir hastalık olarak görülmektedir. Kronik bir hastalık oluşu da tüm yaşam süresince tedavi edilmesini gerektirmektedir. Diyabet hastalığının tedavisindeki ana amaç, yükselen glukoz değerinin istenilen normal değerlere kavuşturulmasıdır. Bu hastalığın tedavisindeki ana faktör ise hasta ile doktor arasında yapılan iş birliğinin seviyesidir.

Bu ilişkinin olabildiğince kontrollü olması, doktorun söylediklerine göre ilerlenmesi gerekmektedir. Bunun da ancak belli ölçütlerle olabildiğini söyleyebiliriz. Hastanın hastalığının farkında olması ve buna göre doktorunun söyledikleri doğrultusunda yaşamını sürdürmesi önemli bir noktadır. Çünkü hastanın hastalığının bilincinde yaşaması, sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve doktorun söyledikleri önerilere kulak asması Tip 2 hastalığının önlenmesinde, önemli bir yer tutar.

Diyabet hastalığında doktorun ilk önerisi de yaşam tarzını değiştirme noktasıdır. Bunu şöyle anlayabiliriz. Diyabet hastalığında en önemli nokta, beslenme tarzının değişmesidir. Bununla beraber diyabet hastalığı nasıl geçer sorusuna, hastaya verilecek egzersizler neticesinde sporun artırılması olarak söylenebilir. Kısacası hastanın beslenme ve spor aktivitelerine önem vermesi gerekmektedir.

Diabetis Mellitus hastalığı, doktorun verdiği egzersizlerin yapılması, beslenme düzeyine dikkat edilmesi ve ilaç kullanımının aksatılmaması sonucunda geçer ya da önlenebilir.

Diyabet Belirtileri Nelerdir?

Diyabet hastalığı kronik olduğundan dolayı yaşam boyunca yapılacak tedavilerin önemi çok büyüktür. Peki diyabet belirtileri nelerdir, nasıl gelişim gösterir. Diyabet hastalığının birden fazla belirtisi vardır. Bu belirtiler görüldüğünde doktora başvurulması, kan testlerinin yapılması gerekmektedir. Diyabet nedir ve belirtileri nelerdir sorusuna şöyle cevap verebiliriz. İşte diyabetin belirtileri.

 *Sık sık idrara çıkma şeker hastalığının bir belirtisi olabilir.

 *Susama miktarının normalin üstünde bir ivme kazanması diyabetin belirtisidir.

 *Diyabetin klasik belirtileri arasında, iştahın olağan üstü biçimde artması olarak gösterilir.

 *Halsizlik ve yorgunluk düzeylerinin hiç bitmemesi.

 *Elinde olmadan sürekli olarak kilo kaybı yaşamak da diyabetin bir belirtisi olarak sayılabilir.

 *Nesneleri bulanık olarak görme, ayaklarda uyuşukluk ya da karıncalanma diyabetin belirtileri arasında yer almaktadır.

 Bu ve buna benzer belirtiler görüldüğü takdirde, hasta sağlığını düşünerek mutlaka doktor kontrolüne girmelidir. Eğer hasta bu belirtilerden sonra da doktor kontrolüne gitmezse, diyabetin ilerlemesini önlemek zorlaşacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.