Yüz Felci Nedir?

Yüz Felci Nedir?

Günümüzde yaşanan stres, sinirsel bozukluklar, insan yaşamına olası etkiler bırakmanın yanı sıra bazı hastalıklara neden olabilir; işte bunlardan bir tanesi de yüz felcidir. Yüz felci; sinir hasarlarına bağlı olarak yüzdeki mimiklerimiz ve kasların da hareket kaybının gelişmemesi nedenidir, yüz felci yüzün bir bölümü veya iki bölümünde de görülebilmektedir, yüz felci genellikle sinirlerde iltihap oluşmasında, inme , boyun baş tümörleri olabilir, kafa travması ve aşırı soğuklarda buna neden olabilir, bazı insanların vücut yapısına göre aşırı soğukta durması , sinirlerin, mimiklerin, kaslarının hareket kaybına neden olabilir yüz felci kısa süre içinde iyileşebilir ya da daha uzun bir süre içinde devam da edebilmektedir, yüz felci geçiren kişilerin yüzdeki kaslarından sarkıklık ve zayıflık gözükebilir, tıp dilinde fasiyal paralizi olarak adlandırılabilir.

Yüz Felci Başka Durumlardaki Nedenleri?

Yüz yaralanmaları, baş ve boyun tümörleri, orta kulak enfeksiyonu, kulakta görülen diğer hastalıklar, kafa kırığı ve beyin hasarı, beyin ve omuriliği etkisi altına alan multipl skleroz veya guillain barre sendromu gibi oluşan hastalıklar. Kene ısırması (Lyme hastalığı) insanlara bulaşan bu keneler, insanları ısırdığı zaman bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı, yüz felcine neden olabilir, su çiçeği olan varisella zoster tekrar eden bir aktivasyonudur. (Ramsay hunt) sendromu da diyebiliriz, bu hastalık sonucu olarak da yüz sinirlerinin etkilenmesine neden olduğundan yüz felci gerçekleşir.

Yüz Felci Belirtileri?

* Baş ağrısı ,

* Çene çevresi ekleminde ağrı ,

* Kulakta seslere karşı aşırı duyarlılık ,

* Yemek yeme ve içme zorlanmaları ,

* Salya üretiminin fazlalaşması ,

* Bu durumlarda hastaneye giderek bir doktora başvurulmalıdır durumun ciddiyetine göre doktor muayenesinden sonra yüz felci hastalığına karar verilebilir.

Yüz Felci Tedavisi !

Yüz felci tedavisi, hastanın durumuna göre değerlendirilir, hastanın durumunun inmeye bağlı yüz felci, diğer nedenlerden kaynaklanan yüz felci doktor nezdinde ilaçlarla tedavi ya da cerrahi yöntemle, hastalığın fizik tedavi yolu ve akupunktur, botoks gibi tedavi yöntemleri ile tekrardan sağlığına kavuşmasına, doktorlar tarafından karar verilen tedavi yöntemi sayesinde hasta iyileşme süreci hızlandırılır ve eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olunur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.