Yağlı Ciltler İçin Doğal Bakım Nasıl Yapılır?
Yağlı ciltlere uygun olan doğal yöntemler uygulanırken kullanılan malzemelerin içerikleri önem arz etmektedir. Maske yapımı ya da peeling yapımında kullanılan doğal ürünlerin yağ içerikleri fazla olduğunda cilt üzerinde olumsuz reaksiyonlar oluşabilmektedir.
Yağlı ciltler için doğal bakım yapılırken akne oluşumu varsa mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Yağlı ciltlerin olası sonuçlarından birisi olan akneler aynı zamanda farklı nedenlerle de oluşabildikleri için yalnızca harici uygulamalar sonuç vermeyebilir.
Yağlı Özellikleri Nelerdir?
Yağlı cildin anlaşılması, şu özelliklerin fark edilmesi ile mümkün olmaktadır:
- Yağlı cilde sahip olan derilerde akne oluşumu çok yoğun olmaktadır.
- Yüz bölgesinde siyah nokta artışı olmaktadır.
- Cildin parlak ve yağlı bir görüntüsü bulunmaktadır.
- Gözeneklerin açık ve geniş bir görüntüsü bulunmaktadır.
Bu tip özellikler görünen cilt tipleri yağlı ciltler olarak adlandırılır. Bu ciltlerinde önemli olan, yağ dengesinin ortalama bir seviyede tutulup aşırı yağlanmanın önlenebilmesidir.
Yağlı Ciltler İçin Günlük Bakım
Yağlı ciltlerin rutin bakımları, cilt yüzeyinde görünen fazla yağların giderilmesini amaçlamaktadır. Bunun için cilde uygulanacak ürünlerin içeriklerinde yağ olmamasına dikkat edilmelidir.
Yağlı ciltler için nemlendirme gereklidir fakat burada kullanılacak nemlendiricilerin daha az yoğun olması ve günde bir defa kullanılması gerekmektedir. Yağlı bir doku olduğu için nemlendiricilerin cilt tarafından emilmesinin sağlanması için en uygun nemlendiricinin seçilmesi gerekmektedir.
Yağlı ciltlerin günlük bakım önerileri içerisinde tonik uygulamaları da bulunmaktadır. Cildin yağ oranının fazla olması sebebiyle oluşan geniş gözenekler, tonik yardımıyla kapanmakta ve bu şekilde cildin görünümü daha sağlıklı bir hale gelmektedir.
Yağlı ciltler için bakım önerileri nde sunulan bir ürün de kil maskesidir. Cildin nem oranını daha dengeli bir seviyeye çekebilen kil maskesinin yağlı ciltler için haftada iki defa kullanılması önerilmektedir.
Yağlı Ciltler İçin İbrahim Saraçoğlu Önerisi
Yağlı ciltlere yönelik bir maske tavsiyesi, Uzman Doktor İbrahim Saraçoğlu tarafından tarif edilmektedir. 1 elma ve 3-4 tane kayısı malzemelerinden oluşan maske; malzemelerin ezilmesinin ardından cilde sürülmesini önermektedir.
Bu maske cilt yüzeyinde 15 dakika durmalı ve akabinde saf su ile durulanmalıdır. Haftada bir gün olarak uygulanan maskenin cilt üzerinde nem dengeleyici bir etkisi bulunmaktadır. Maskenin uygulanmasının ardından gerekli tonik ve nemlendirici uygulamaları da rutin olarak yapılmaktadır.
Yağlı ciltler için doğal bakım önerisi sunan bu maske, hem elma içerisindeki lifler ile ciltte oluşan gözeneklerin daha sıkı bir görüntü elde etmesini sağlamakta hem de kayısı içeriğiyle yüzün ihtiyacı olan nemi dengeli bir biçimde vermektedir.
Yağlı Ciltlerin Bakımı İçin Öneriler
Yağlı ciltlerin bakım şekilleri ile ilgili şu öneriler sunulmaktadır:
- Nem oranının dengede tutulması gerekmektedir. Cildin nem düzeyini çok azaltmak da cilt sağlığı açısından doğru değildir.
- Yağ içerikli bakım ürünlerinin kullanılmaması gerekmektedir. Cilt yüzeyinde ürünün emilimi sağlanamamaktadır.
- Maske ve kozmetik ürün içeriklerinde limon ve kile ayrı ayrı yer verilmelidir. Bu iki ürün yağlı ciltlerde oluşan aşırı parlak görüntünün daha sağlıklı ve kadifemsi bir görüntüye ulaşmasını sağlamaktadır.
- Yaz dönemlerinde güneş kremi kullanırken yağlı ciltlere uygun olan güneş kremi kullanılmalıdır. Aksi durumda cilt güneş kremini geri kusacaktır.
Yağlı ciltler için doğal bakım yapılırken önerilen maskelerden birisi de karbonat maskesidir. Bu maske içerisinde yoğurt, karbonat ve limon suyu karışımı oluşturulmaktadır. Oluşturulan karışım yüzde ortalama 15 dakika bekledikten sonra durulanmalı ve maske haftada bir defa olarak uygulanmalıdır.
Yağlı ciltler için doğal bakım yöntemleri, Yağlı ciltlerin günlük temizliğinde saf süt içerikli ürünlerin kullanılması da doğal bir nem dengeleyici olduğu için tercih edilmektedir. Saf süt aynı zamanda cilt üzerinde yenileyici etkiler sunmakta olan maskelerde de kullanılmaktadır.