Bebekler Neden Ağlar
Bebekler neden ağlar, genel anlamda açıklayacak olursak eğer bebeğin bir sıkıntısı var ise bunu belirtme yöntemi ağlamadır. Örneği 0-6 ay arası bebek hemen günün belirli aralıklarında ağlar acıktığında özellikle gaz sancılarında ve uykusu geldiğinde bile kendini ağlayarak belirtir. Altını ıslattığında aslında sizinle bağlatı kurmanın tek yolu budur.
Bebeklerin Ağlama Sebepleri
Bebeklerin ağlama sebepleri, altını ıslattığında, uykusu geldiğinde, acıktığında, bir ağrısı olduğunda bu size ağlayarak belirtir. 6-12 ay arası bebekler diş çıkarma döneminde ağlar ve duyu yetenekleri geliştiğinden dolayı bazı durumlarını ağlayarak belirtir. Aynı zamanda diş çıkarma dönemi bazı çocuklarda çok ağır geçer ve bu dönemde huysuzluk, ağlama daha fazla görülebilir. Eğer aşırı bir ağlama hiç susmama gibi bir durum var ise doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Tam olarak bebekler kendini ifade edemediğinde çok ağlıyorsa mutlaka bir sorunu vardır.
Bebekler Neden Ağlayarak Uyanır?
Bebekler neden ağlayarak uyanır, 0-6 ay bebekler emer uyur yada mama yer uyur ve acıktığında kalkar bundan dolayı ağlayarak uyanır. 6 aydan sonra bazı durumlarını belirtmek için ağlayarak uyanır. Aslında uyandığında yanında kimseyi göremediğinden ağlar. 6 aydan sonra ağlayarak uyanma yavaş yavaş azalır. Beşiğini ve odasını benimsemesi uyandığında ağlamamasını sağlar. Gaz sancısı veya altını pisletmemişse ağlayarak uyanır. Bebeklerin genelde ağlaması sebebi karın ağrısı, altının pis olması, acıkması ve rahatsız olmasıdır. Bunlara dikkat edersek bebeğimiz rahat bir uyku uyur.
Bebekler Neden Ağlayarak Uyur
Bebekler neden ağlayarak uyur, aslında bebekler uykusu geldiğinde dayanamaz ve bu anda ağlama refleksi oluşur. Uyutmaya başladığınızda yavaş yavaş geçer. Uykusu geldiğini anladığınızda uyutmaya başlarsanız ağlamaz yada bazı bebekler hemen uyumak istemez ve bundan dolayı ağlamaya başlar. Uyku dalma esnasında kesilir.
Bebeklerin Sebepsiz Ağlaması
Bebeklerin sebepsiz ağlaması, gibi bir durum yoktur. Bebeklerin kendini ifade etmek anlatmak istedikleri şeyler vardır. Sebepsiz yere ağlayan bebek yoktur. Emme ihtiyacı, hareket etmek, banyo yapması, masaj, sarılmak, kundalamak, ninni, bu tarz durumları denerseniz ağlamasını gidebilirsiniz. Ninni ve masaj en etkili yöntem olmuştur. Emzirmekte sıcaklığında hissettiğinde sakinleşmesini sağlar. Bebekler ağladığında şefkat isterler sarılmak bu noktada işe yarayacaktır. Bebeğiniz ağladığında sakin olun ve onu anlamaya çalışın. Karnını kontrol edin gergin ve sert ise gaz sancısı çekiyor olabilir yada tuvaletini yapamamış bebeğinizi anlamaya çalıştığınızda size oda mutlu olursunuz.