Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır, Listesi Nedir?

Yumurta Diyeti Nasıl Yapılır, Listesi Nedir?

Yumurta diyeti içeriği, haşlanmış yumurtaların vücuttaki yağ yakımına destek olması temel alınarak oluşturulmuştur. Yumurta diyeti, bir haftalık paket program şeklinde uygulanmakta, devamında diyetin sürdürülmemesi istenmektedir.

Doyurucu ve besleyici nitelikleri sayesinde yumurta diyeti, uygulama sürecinde diyet yapanlar için destekleyici olmaktadır. Bir hafta uygulanmakta olan diyet, ortalama 5 kilo kayıp sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Yumurta diyetinin uygulanması esnasında, diyet yapanların aynı zamanda spor programları yardımıyla da kas oranlarını arttırdıklarında verilen kiloların yeniden alınma riski ortadan kalkmış olacaktır.

Yumurta Diyeti Programı

Yumurta diyeti listesi, haftalık program dahilinde hazırlanmakta ve düzenli uygulama gerektirmektedir. Bir haftalık program şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • 1. Gün: Kahvaltıda bir porsiyon meyve ve 2 adet haşlanmış yumurta; öğle yemeğinde bir porsiyon meyve ve 2 adet haşlanmış yumurta; akşam yemeğinde salata ve tavuk tüketilmelidir.
  • 2. Gün: Birinci gün ile aynı kahvaltı; öğle yemeğinde salata ve tavuk ızgara; akşam yemeğinde ise 2 haşlanmış yumurta, salata ve portakal tüketilmelidir.
  • 3. Gün: Birinci gün ile aynı kahvaltı; öğle yemeğinde peynir, bir dilim ekmek, domates; akşam yemeğinde ızgara tavuk ve salata tüketilmelidir.
  • 4. Gün: Aynı kahvaltı; öğle yemeğinde bir porsiyon meyve; akşam yemeğinde salata ve balık ızgara tüketilmelidir.
  • 5. Gün: Aynı kahvaltı; öğle yemeğinde haşlanmış sebze ve 2 yumurta; akşam yemeğinde ise ızgara balık ve salata tüketilmelidir.
  • 6. Gün: Aynı kahvaltı; öğle yemeğinde bir porsiyon meyve; akşam yemeğinde tavuk ızgara ve salata tüketilmelidir.
  • 7. Gün: Aynı kahvaltı; öğle yemeğinde haşlanmış sebze, haşlanmış tavuk ve domatesli salata; akşam yemeğinde ise bir porsiyon haşlanmış sebze tüketilmelidir.

Yumurta Diyeti ile Kilo Verme

Yumurta diyetinde kaç kilo verilir, sorusu farklı bünyelerde farklı cevaplar doğurmaktadır. Vücut tipine, diyet programının uygulanma durumuna göre değişkenlik göstermekte olan bu durum, kilo verme oranlarında da aynı rakamların oluşmamasına neden olmaktadır.

Yumurta diyeti ile zayıflamak isteyenler haftalık programı düzenli olarak uyguladıklarında, mevcut tedavi sürecinde olan başka bir hastalık taşımıyorsa ortalama 5 ya da 7 kilo verebilmektedir. Bu oran hem diyetin doğru uygulanmasına hem de egzersiz yapma durumuna göre değişebilmektedir.

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Yumurtanın sağladığı yararlar, besin değerinin yüksek olması sebebiyle pek çok alanda kendini göstermektedir. Yumurtanın bilinen bazı faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • İçerdiği yüksek protein oranı sayesinde kemik gelişimine katkı sağlamaktadır.
  • Hem kalori değeri düşük hem de vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir.
  • Tok tutma etkisi ile diyet programlarında sıkça kullanılmaktadır.

Yumurta Diyeti Kimlere Önerilmez?

Yumurta diyetinin zararlı olduğu kişiler, belirli kronik rahatsızlığı olan kişilerdir. Aşağıda belirtilen hastalıkları olan bireylerin yumurta diyeti programına başlamadan önce doktorlarından onay almaları gerekmektedir:

  • Kronik karaciğer hastalığı olanlar
  • Kolesterol değerlerin normalin altında ya da üstünde olanlar
  • Safra kesesi olmayan kişiler
  • Yumurta alerjisi olan kişiler

Bu kişiler dışında düzenli ilaç kullanan ya da belirtilen başka rahatsızlığı olan hastaların olası risk durumlarını önlemek açısından bir doktor önerisi almaları tavsiye edilmektedir. Bir problem oluşmayacağına dair bilgi alındıktan sonra yumurta diyeti düzenli olarak uygulanabilmektedir.

Yumurta diyeti uygulanırken, daha sağlıklı ve daha dinç kalmak için düzenli spor yapmak da önerilmektedir. Düzenli spor yapan bireylerin vücut dirençleri daha yüksek olacak ve diyet sürecinde hissedilen yorgunluk hali rahatsızlık verici olmayacaktır.

Diğer diyet programlarında olduğu gibi bu diyet programında da olası risklerin önlenmesi için her gün en az iki litre olmak şartıyla su tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.