20’lik Diş Belirtileri Nelerdir?

20’lik Diş Belirtileri Nelerdir?

20’lik diş nasıl anlaşılır, sorusu rahim diş ağrılarının hangi dişten kaynaklandığına işaret etmektedir. 20’li yaşlarda ortaya çıkan ve oldukça ağrılı süreçlere sebebiyet veren 20 ‘lik diş belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Ağzın arka tarafındaki dişlerde oluşan ağrılar
  • Ağrının tüm yüzü kaplayacak şekilde yoğun olması
  • Sağ veya sol arka taraftaki dişlerden birinin yeni çıkıyor olması
  • Diş ağrılarının ağız yaralarıyla birlikte ortaya çıkması
  • Dişin şişme hali
  • Boğaza yansıması sebebiyle zor yutkunma durumları
  • İltihap sebebiyle zonklamalar

Bu belirtiler yirmilik dişin çıkmaya başlanmasından ötürü ya da çıkan dişin çürümeye başlamasından ötürü oluşmaktadır. Bu sebeple yılda 3 defadan fazla bu belirtilerin yaşanması hızlı bir şekilde diş hekimine başvurunun gerekli olduğunu göstermektedir.

20’lik Diş Tedavi Yöntemleri

20’lik diş tedavi şekilleri, dişin çürümeye başlaması ya da sağlıklı olması ile doğrudan ilişkilidir. Çürümeye başlayan dişler hemen çekim işlemini gerektirmekte fakat henüz çürümeyen dişler için çekim yapılmamaktadır.

20li yaşlar itibariyle yeni çıkmaya başlayan diş, çıkarken de ağrı yapması sebebiyle ilaç tedavisine öncelik verilmektedir. Antibiyotik, ağrı kesici ya da gargara yardımıyla ağrılarının azaltılması hedeflenmektedir.

Kalp hastalarının, şeker hastalarının diş tedavi süreçleri diğer hastalardan farklı olarak hassasiyet gösterilmesi gerekilen tedavi yöntemleridir. Diş ameliyatı esnasında oluşacak kanamaların önlenmesi için bazı ameliyatlar öncesi bu hastalara özel ilaç temini yapılabilmektedir.

20’lik Diş Çekimi Ne Zaman Yapılmalı?

20’lik diş çekim zamanı, doktorların belirlediği zaman dilimlerinde yapılmaktadır. Fakat bu zaman diliminin kadın hastalar için hamilelik öncesi olması önemsenmektedir. Hamilelik sürecinde yoğun ağrılara neden olan 20’lik diş için ağrı kesici de kullanılmayan bir dönem olması sebebiyle çözüm sağlanamamaktadır.

20’lik diş belirtileri görülmeye başlandığı andan itibaren eğer hamilelik durumu söz konusu olduysa diş hekimi tarafından kontrolü sağlanmalıdır. Hamilelik öncesinde ise eğer diş ağrıları yıl içerisinde 3 defadan fazla olmak suretiyle baş gösteriyorsa dişin çekilmesi gerekmektedir.

20’lik Diş Ağrısının Tetikleyicileri

20’lik diş ağrısını çoğaltan faktörler, öncelikle çevresel faktörler ile ilgili olmaktadır. Bu faktörler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Sigara kullanımı
  • Alkol kullanımı
  • Şeker içerikli gıdalar tüketmek
  • Paketli besinler tüketmek
  • Gece uykusunda dişleri sıkmak
  • Stres ve hormon değişiklikleri

Bu faktörler, 20’lik diş ağrılarının artmasına ve bilinen sürecin öncesinde çürümesine neden olabilmektedir.

20’lik Diş Ameliyatı

20’lik dişi tedavisinde ameliyat, dişin çarpık olarak çıkması ya da bir kısmının diş etinin altında kalması gibi farklı durumlarda zorunlu olmaktadır. Diş normal süreçlerde çekilemediğinde bir diş ameliyatı söz konusu olmaktadır.

20’lik diş belirtileri, görülmeye başlanmasının ardından bir diş hekimi tanısı ile birlikte tedavi süreci başlatılabilir. Fakat bazen belirtilerin görüldüğü an ameliyat sürecini zorunlu kılmaktadır bu durumda ameliyat söz konusu olmaktadır.

20’lik diş ameliyatı oldukça kapsamlı ve zor bir ameliyat olduğu için her diş hekimliği ofisinde yapılmamaktadır. Bunun için sevk işlemleri yapılmakta ve cerrahi bir operasyon yapabilecek hekime yönlendirilmektedir.

Ameliyat sonrasında dikkat edilecek önemli konuların başında tüketim alışkanlıkları gelmektedir. Örneğin şekerli ve sert besinlerin tüketilmemesi gibi sigara tüketiminin de olmaması gerekmektedir.

Ameliyat sonrası önemli olan diğer konu da buz baskı uygulamasıdır. Buz uygulamaları ameliyat sonrası ağrı ve şişmeleri azaltacaktır. Buzun yirmi dakika periyotlar ile dişin olduğu bölgeye uygulanması ameliyat sonrası süreci kolaylaştıracaktır.

Ameliyat sonrasına iltihap durumunun oluşmaması için doktor tarafından verilmekte olan antibiyotik ya da ağrı kesici kullanımlarına dikkat edilmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.